Εστιατόριο ΕΛΙΑ

Τοπικές παραδοσιακές γεύσεις Κρήτης

Ο Ελαιώνας τιμά την Κρητική γαστρονομία, στο παραδοσιακό εστιατόριο του Elia στην καρδιά του συγκροτήματος. Εξαιρετικά προϊόντα της Κρητικής γης, τοπικές συνταγές μαγειρεμένες με μεράκι, μεγάλη λίστα κρασιών από τον κρητικό αμπελώνα, προσφέρουν στον επισκέπτη μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.

Το Εστιατόριο  Elia, εστιάζει στις εξαιρετικές πρώτες ύλες, που προέχονται από φάρμες της γύρω περιοχής, τις οποίες παντρεύει άριστα με αυθεντικές κρητικές συνταγές , εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000 :2005 και εχει  διαμόρφωσει τους χώρους σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις.

Το παρθένο ελαιόλαδο προέρχεται από τους ελαιώνες του συγκροτήματος, όπως και τα διάφορα ήδη παραδοσιακών τυριών, από το πρότυπο τυροκομείο της οικογένειας. Πολλά από τα προϊόντα που προσφέρονται στον Ελαιώνα προέχονται από το βιολογικό μποστάνι του, που βρίσκεται μέσα στον ελαιώνα αλλά και από κοντινές φάρμες.

Το μενού του εστιατορίου αλλάζει κάθε εποχή. Φρέσκα λαχανικά και ζαρζαβατικά συνθέτουν δροσερές, πολύχρωμες σαλάτες και συνοδεύουν κρεατικά και ψάρια. Η μεγάλη λίμνη που βρίσκεται δίπλα στο χωριό Ζαρός, παράγει εξαιρετική ποιότητα Πέστροφας που αξιοποιείται σε πολλές συνταγές.

Ζουμερά, γευστικά κρέατα, από φάρμες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, πολλές από αυτές στο βουνό του Ψηλορείτη, προσφέρονται στο Elia, είτε μαγειρεμένα με παραδοσιακές συνταγές στον ξυλόφουρνο, είτε στα κάρβουνα. Άγρια χόρτα του βουνού μπλέκονται με ζυμάρια και γίνονται λαχταριστές πίτες, ντόπια τυριά και παραδοσιακό παστό κρέας και αλλαντικά αποτελούν τον τέλειο μεζέ για τσικουδιά και κρασί.

Σπιτικά γλυκά του κουταλιού, φτιάχνονται με μεράκι και τέχνη στο Elia. Τα φρούτα συλλέγονται όλα από τα δέντρα του Ελαιώνα και γίνονται υπέροχο σιροπιαστό περγαμόντο και κυδώνι, αλλά και τόσα άλλα.

Τόσο ο εξωτερικός όσο και ο εσωτερικός χώρος του εστιατορίου, είναι όμορφα διακοσμημένος με το ξύλο και την πέτρα να κυριαρχεί. Στο εσωτερικό του, το μεγάλο τζάκι δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα την περίοδο του χειμώνα, ενώ η μεγάλη δροσερή του βεράντα χαρίζει θέα και χαλάρωση το καλοκαίρι.

Στο εστιατόριο υπάρχει μέριμνα και για τους μικρούς φίλους, με δυο προσεγμένους παιδότοπους, έναν εσωτερικό και έναν εξωτερικό.

Η θέα από το εστιατόριο Elia, είναι υπέροχη, με το χωριό του Eleonas Green Village να απλώνεται μπροστά και την πλούσια φύση να το αγκαλιάζει.

Το εστιατόριο Elia λειτουργεί και για εξωτερικούς επισκέπτες και υποδέχεται καθημερινά ντόπιους και ξένους που αναζητούν να γευτούν αυθεντικές τοπικές γεύσεις.

Δείτε αναλυτικά το καλοκαιρινο  μενού  ( το μενου αλλάζει με την εποχή).